Finalister 2017

På Guldgalan den 9 november presenterades årets aktiebolagsvinnare – Jens Jensen.

Vinnare: Jens Jensen

Programmerare som sedan ett och ett halvt år har hållit på och utveckla TempOnline.se är en tjänst för mätning av förvaringstemperaturer för livsmedelsbutiker. Fördelen är en tjänst i abonnemangsform utan något krav för kunden på varken investeringskostnad, leasing eller finansiering. Hittills så har handlaren behövt göra höga investeringar där flertalet är märkesberoende, vilket gör att de inte kan installeras i konkurrerande kylsystem, vilket kräver olika leverantörer i en butik. Denna lösning är helt märkesoberoende och passar i alla typer av kyl och frys-system oberoende av modell, märke eller ålder.

––––––––––––––––––––––––––––––

Finalist: Torbjörn Lundström

Är och har varit hantverkare i hela sitt liv. Har länge haft en hobby i att tillverka knivar. En hobby som utvecklats till ett specialintresse i att tillverka knivar och andra redskap till köket. Produkter som har en egenutvecklad design. Varje kniv är unik. Det har resulterat i att ett antal kända kockar har hittat Torbjörns produkter, bl.a. kockarna på Fäviken Magasinet. Knivarna har också börjat säljas via en butik i Brocklyn och en i Gamla stan. Nu är det dags att växla upp och nå nya marknader.

Finalist: Emelie Lundqvist

Driver sedan snart fyra år tillbaka bolaget Rent-a-plagg där de hyr ut kläder och utrustning för skidåkning och outdooraktiviteter. Har en ny idé, Octopoda, som är en komplett plattform inom cirkulär ekonomi för uthyrning av i första hand kläder som bygger på att varje plagg är unikt. Systemet går att applicera på även andra typer av produkter. Ett system för att hantera hela uthyrningsprocessen. Behovet är bekräftat av ett flertal andra aktörer som hyr ut eller vill påbörja uthyrning, vilket även är av intresse hos stora befintliga aktörer, exempelvis H&M, som behöver denna typ av lösning för att nå sitt mål att vara helt cirkulära 2030.